4 Kasım 2014 Salı

İkinci el eşyalarınızı ilan vererek satmak ister misiniz?

sahibinden ilan ver, ücretsiz emlak ilanı ver, seri ilan ver, ilan ver, eleman ilanı ver, ücretsiz araba ilanı ver, ücretsiz ilan ver, bedava ilan ver, beleş ilan ver, beleş ilan, bedava ilan, ilan ver, ilan ver, ilan ver, sahibinden ilan vermek istiyorum, sahibindene ilan vermek istiyorum, sahibinden ilan vermek istemek, ilan vermeye çalışmak, araba ilanı vermek istiyorum, arabamı satmak istiyorum, araba.com, arabacom, sahibindencom, sahibinden.com


Evinizde kullanmadığınız mobilyalarınız, değerli antika eşyalarınız hatta belki yıllaaar öncesine ait bir pikabınız var ve artık kullanmıyorsunuz. Gel gelelim atmaya da kıyamıyorsunuz, atmayın da zaten yazıktır günahtır. Şaka bir yana bu ürünle napacaksınız? Aslında cevap çok basit. Yapmanız gereken tek şey bu ürünün ilanını vererek internet üzerinden satışını yapmak hem de hiçbir ücret ödemeden.

Burada dikkat çekeceğimiz nokta ilanınızı ücretsiz verebiliyor olmanız. Bildiğiniz gibi birçok büyük ve adı duyulmuş site sizden bu işlem için ücret talep etmektedir. Bu sebeple birçok satıcı internet üzerinden satış yapmak deyince bir adım geri atıp, düşünür; neden karımı başka bir insanla paylaşmalıyım? Haklısınız, neden karınızı bir başka insanla paylaşasınız? O zaman size tavsiyemiz internetten bu işlemi ücretsiz yapabileceğiniz siteleri bulmak ve bu sitelere ilan vererek satış yapıp ihtiyacınız olmayan üründen para kazanarak kurtulmanız.

İnternet üzerinden ilan vererek satış yapmak kadar alışveriş yapmakta oldukça karlı bir yöntem. Birçok insan yoğun çalışma saatleri arasında nadir rastlayabileceğimiz antikacılara, mağazalara ya da ikinci el dükkânlarına gitmeye vakit ayıramıyor. Bu yüzden internetten alışveriş çalışan insanlar için oldukça kolay bir yöntem oluyor. Eskiden korkuyla bakılan internet üzerinden alışveriş şimdi daha rahat ve güvenli bir şekilde yapılabiliyor. Eskiden bir ürünü alacaksanız dokunmanız gerektiğini düşünürken şimdilerde böyle bir zorunluluk kalmadı. Yüksek çözünürlükteki resimler sayesinde ürünü görmek dokunmak gibi bir etki yaratıyor alıcı üzerinde. Satıcı da bu yöntemle yorulmamış mağaza mağaza dolaşmadan internet üzerinden ilan vererek ürününü kolaylıkla satmış oluyor.

Alıcı için ilan verilen siteden alışveriş yapmanın başka bir karlı tarafı da satıcının karı paylaşmadığı için ürününü uygun fiyata satabilmesi. Böylelikle piyasada 10tl olan bir ürünün ikinci elini aracı olmadan almaya kalktığınızda 5-6-7tl’ya alabilme imkânınız oluyor. Yani bu alışverişten alıcı da satıcı da karlı çıkıyor, hem de hiç yorulmuyor ya da ekstra çaba sarf etmiyor. Bilgisayar başında geçirdiği zaman içinde alışverişini de kolaylıkla yapabiliyor. Bu durumda her ikisi de nakitten ve vakitten tasarruf etmiş oluyor.

Daha önce de belirttiğimiz gibi ilan verme işlemini tamamen ücretsiz gerçekleştiren birçok site var. Bu noktada size düşen siteleri doğru bir şekilde araştırıp analiz etmek ve size en uygun olanını bulup ilanınızı vermek. En çok dikkat etmeniz gereken şey; sitenin güvenilirliği ve üye sayısı.  Sonuçta on onbeş tane üyesi olan bir sitede yeterli sayıda alıcıya ulaşamayacağınız gibi satılacak ürünün elinizde kalma durumu da olası.  Biz bu makalemizde sizlere ilan vererek alışveriş yapmanın öneminden bahsetmek istedik. Keyifli alışverişler…

Siz nasıl ilan veriyorsunuz? Ücretsiz mi ücretli mi? adlı yazımızı da okuyabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder